Tesla Model 3 nuo 26,950$?!

Po daugelio metų pažadų ir atidėjimų, „Tesla“ pagaliau pristatė ilgai lauktą bei masinei rinkai skirtą 35 000 JAV dolerių vertės „Model 3“ sedaną.

Iki šiol vidutinės klasės „Model 3“ elektromobilio versijos mažiausia kaina siekė 42 900 JAV dolerius ir vienu įkrovimu galima nuvažiuoti 424 km.

Norėdami pasiekti tą stebuklingą 35 000 dolerių ribą, „Tesla“ šiandien pristatė „Standard Range“ modelio versiją.

Ši elektromobilio versija vienu įkrovimu galės nuvažiuoti 354 km. Maksimalus elektromobilio greitis siekia 209 km/h, o iki 96,5 km/h (0-60 mph) įsibėgėja per 5,6 sekundės.

„Tesla“ taip pat pristato ir „Standard Range Plus“ versiją, kurios parametrai yra aukštesni. Vienu įkrovimu nuvažiuojamas 386 km atstumas, maksimalus greitis siekia 225 km/h, o iki 96,5 km/h (0-60 mph) įsibėgėja per 5,3 sekundės. Ši „Model 3“ versija kainuoja 37 000 JAV dolerių ir „Tesla“ teigia, kad šis elektromobilis pasižymi „aukščiausios klasės interjero savybėmis“.

JAV „Tesla“ šias elektromobilių versijas savo klientams pradės pristatyti per artimiausias 2-4 savaites, priklausomai nuo elektromobilio versijos, o į Europą jos turėtų atkeliauti per „ateinančius 3-6 mėnesius“.

Nors „Tesla“ apie elektromobilį „Model 3“ kalbėjo jau prieš trejus metus ir 35 000 JAV dolerių kainos riba Elonui Muskui išliko nuolatiniu tikslu, jis taip pat kiek anksčiau teigė, kad pigiausio elektromobilio versijos pardavimai duoda labai mažą pelną ir jei „Tesla eis tokiu keliu, ji praras pinigus bei mirs“.

Matyt dėl šių priežasčių didžiausias dėmesys iki šiol buvo sutelkiamas į aukščiausios klasės „Model 3“ versiją.

Kol kas sunku pasakyti ar naujasis žingsnis sumažins kompanijos pelną, tačiau „Tesla“ iškart pranešė ir dar vieną žinią. Nuo šiol visi pardavimai bus perkeliami į internetinę erdvę ir „Tesla“ uždarys daugumą savo fizinių parduotuvių, kad išliktų „finansiškai tvarūs“.

Norėdami pirkėjams kompensuoti šios paslaugos nebuvimą, kompanija įdiegia naują grąžinimo politiką.

Nuo šiol klientai galės grąžinti savo automobilius per septynias dienas arba nuvažiavę 1600 kilometrų ir atgaus visus pinigus.

„Kalbant pažodžiui, jūs galite nusipirkti Tesla elektromobilį, su draugais savaitgalio metu pavažinėti kelis šimtus kilometrų ir tada jį nemokamai grąžinti“, – teigia „Tesla“ kompanija. „Siekiame užtikrinti aukščiausią vartotojų pasitenkinimo mūsų automobiliais lygį ir esame įsitikinę, kad norėsite Model 3 [elektromobilį] pasilikti sau.“

Total
0
Dalinasi
Related Posts