Picos į namus – įsileiskite dalelę italų virtuvės

Iš spalvingosios Italijos kilusi pica šiandien žinoma visame pasaulyje. Tai gardus ir sotus užkandis, kuris, priklausomai nuo ingredientų, atlieps į kiekvieno ja besimėgaujančio skonį. Nenuostabu, jog picos į namus yra vienas populiariausių į namus pristatomų patiekalų.

Žiupsnelis picų istorijos…

Šiandien pica yra kone visame pasaulyje žinomas, mėgiamas ir labai populiarus maistas. Tik ar esate girdėję, jog Italijoje, iš kurios ji kilo, kadaise tai buvo neturtingųjų maistas? Anuomet ji buvo traktuojama kaip skanus ir drauge nebrangus užkandis. Ir tikrai, picos, kepamos krosnyse, savikaina buvo itin maža. Juo labiau kad ingredientus kiekvienas galėjo rinktis pagal savo kišenę ir norus.

„Picos“ sąvoka pirmą kartą buvo paminėta 997 metais, o mums puikiai pažįstamą pavidalą įgavo tik viduramžiais. Laikui bėgant pica tobulėjo – ją imta gardinti šviežiais bazilikais, alyvuogių aliejumi, dideliu atradimu picos istorijoje buvo mocarelos gamyba. O Europą pasiekus pomidorams pastarieji tapo neatsiejamu picos ingredientu.

1889 metai laikomi klasikinės „Margaritos“ picos atsiradimo data, kuomet šiuo vargšų patiekalu susižavėjo po Italiją keliaujanti karalienė Margarita. Asmeniškai karalienei picas kepęs virėjas pagamino ypatingą, pomidorais, šviežiais bazilikais ir mocarela gardintą picą. Pastaroji pelnė karalienės simpatijas ir buvo pavadinta karalienės Margaritos garbei.

XX amžiuje italų emigrantai picas išpopuliarino po visą pasaulį. Tiesa, virtuvių šefai savo picų receptus akylai saugo. Taip yra todėl, kad būtent maišomų ingredientų santykis suponuoja, koks bus picos padas. O pastarasis – visos picos pagrindas ir sėkmės garantas.

Šiandien turime itin plačias galimybes rinktis

Labai platus picų pasirinkimas leidžia kiekvienam atrasti tai, kas geriausiai atitinka konkrečius norus. Picerijos Vilniuje bei kituose Lietuvos miestuose klientams siūlo pavydėtinai platų asortimentą: nuo klasikinių iki gurmaniškų, nuo mažų iki didelių, o kur dar vegetariškos, veganiškos, vaikiškos ir kt. Net išrankiausias picų mėgėjas nesunkiai atras jo skonio receptoriams artimiausią sprendimą.

Picoms naudojamų ingredientų spektras labai platus – tai ir lemia daugybės skirtingų skonių galimybes. Neabejingi mėsai renkasi picas su kumpiu, saliamiu, vištiena, gurmanus masina picos su jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, krevetėmis, midijomis, žuvies gerbėjai prioritetą teikia picai su tunu ar lašiša. Dažnu vegetarų pasirinkimu tampa picos su grybais, taip pat pasižyminčios sūrių įvairove: mocarela, fetos ar ožkos pieno sūriu. Aštrių skonių mėgėjai irgi nenusivilia – jalapenas ar čili pipirai picoms suteikia taip reikiamo aštrumo.

Pica į namus – platus pasirinkimas skirtingiems skoniams

Skirtingos picerijos Vilniuje, kurių lengvai suskaičiuotume kelias dešimtis, siūlo picomis mėgautis ne tik maitinimo įstaigoje, bet ir užsisakyti į namus. Pačios įvairiausios picos į namus kasdien keliauja dideliais srautais į namus, biurus, šventes ir kt. Tai patogus sprendimas šeimos vakarienei, draugų susibūrimui, kolegų pasisėdėjimui ar tiesiog tada, kai kažką gaminti neturime nei noro, nei laiko.

Sostinėje veikianti picų kepyklėlė „PIZZART picų menas“ siūlo beveik trisdešimt gardžių picų variantų. Švieži ingredientai, gausiai nugulantys ant tobulai iškepto pado, sukuria tikrą skonių bei

aromatų harmoniją. Picos į namus pristatomos operatyviai, tad jas gausite dar šiltas ir išlaikiusias geriausias savo savybes.

Pica į namus – paprastas, patogus ir greitas būdas į savo namus įsileisti dalelę svajingosios Italijos ir begalo gardžios jos virtuvės

Total
0
Dalinasi
Related Posts