Google gražina patobulintą Google žemėlapių buvimo vietą.

Google žemėlapių programėlėse atsiras galimybė pasidalinti savo buvimo vieta su draugais.

Savo vietos nurodymo procesas yra visiškai paprastas: atidarykite navigacijos meniu, paspauskite mygtuką „Share Location“. Programėlė jūsų paprašys leidimo dalintis šiais duomenimis su kuriuo nors iš „Google“ kontaktų arba persiųsti nuorodą per susirašinėjimo programėlę. Galėsite pasirinkti, kaip ilgai ši nuoroda bus aktyvi – ribotą laiką ar nuolatos.

Visi asmenys, gavę jūsų buvimo vietos duomenys, pamatys „Google Maps“ pranešimą (angl. notification) ir galės pamatyti jūsų buvimo vietą programėlėje išmaniajame telefone arba naršyklei skirtoje „Google Maps“ versijoje kompiuteryje. Taip pat atsiras ir „Pasidalinti kelione“ mygtukas, kuriuo galima pasinaudoti susiplanavus kokios nors kelionės maršrutą – pasidalinus šia informacija, jos gavėjas žemėlapyje matys, kaip judate.

Prieš daugelį metų toks tarp draugų ir šeimos narių populiarus funkcionalumas „Google Maps“ žemėlapiuose jau buvo – jis buvo vadinamas „Google Latitude“. Bet dėl nelabai suprantamų priežasčių „Google“ jį pašalino ir iškėlė į nelabai sėkmingo socialinio tinklo „Google+“ projektą, kur šia galimybe naudojosi dar mažiau žmonių, nei apskritai naudojasi „Google+“. Dabar vietos dalijimosi galimybė grįžo tiksliai ten, kur jos ir tikimasi.

Kol kas „Google“ tinklaraštyje skelbiama, kad šis funkcionalumas yra „pradėtas platinti visame pasaulyje“. Redakcijos kolegų telefonuose šios funkcijos dar nėra, tačiau neprarandame vilties ir laukiame.

Total
0
Dalinasi
Related Posts