Kauno regionu domisi prestižinis britų leidinys

krs.lt nuotrauka

Įtakingas britų žurnalas „fDi“ rengia išsamią publikaciją apie Kauno regiono pranašumus ir galimybes čia investuoti.

Pirmadienį šio leidinio žurnalistė Natasha Turak susitiko su Kauno miesto ir rajono atstovais, dalyvavo naujosios Kauno autobusų stoties atidaryme, apžiūrėjo Raudondvario dvarą, lankėsi Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusioje Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

Britų žiniasklaidos dėmesys Kauno regionui – neatsitiktinis. Praėjusių metų kovą „fDi“ sudarytame pasaulio regionų reitinge Kauno regionas pateko tarp geriausių mažųjų Europos ateities regionų ir buvo apdovanotas ekonominio efektyvumo kategorijoje. „fDi“ reitingas yra vienas iš dviejų svarbiausių tokio pobūdžio reitingų pasaulyje.

To paties leidinio sudarytame pasaulio laisvųjų ekonominių zonų reitinge Kauno LEZ pateko į pirmąjį Europos zonų trejetą.

Pristatydama Kauno rajoną, mero patarėja Violeta Boreikienė pabrėžė gerą geografinę padėtį, išvystytą logistiką ir savivaldybės vykdomą palankią mokesčių politiką. Pagal Laisvosios rinkos instituto sudarytą savivaldybių indeksą, Kauno rajonas jau penkerius metus yra pirmas tarp 54 mažųjų Lietuvos savivaldybių.

Įmonės „Kauno LEZ infrastruktūra“ vadovas Tomas Buzas tvirtino, kad zonoje įregistruotos 24 kompanijos, nors išnaudota tik 10 proc. jos potencialo.

Plečiasi ir Ramučiuose, prie automagistralės Vilnius-Kaunas besikuriantis logistikos parkas, kuriame įsikūrė prekybos milžinės „Lidl“ sandėliai, Lietuvos pašto būstinė, farmacijos įmonė „Limedika“. Didžiulį potencialą turi Kumpių kaime besiplėtojanti verslo zona, kur daugiausiai telkiasi agro verslo ir logistikos įmonės.

N. Turak domėjosi investicine aplinka, darbo jėgos potencialu, verslo ir turizmo infrastruktūra. Trečiadienį ji ketina apžiūrėti Kulautuvos reabilitacijos ligoninę, susipažinti su Mažojo pakaunės turizmo žiedo projektu.
„Tikiuosi, kad žinia apie mūsų kraštą ir jo pranašumus įtakingame leidinyje sudomins užsienio investuotojus“,- britų žiniasklaidos dėmesiu džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„fDi“ priklauso vienam įtakingiausių pasaulyje verslo, ekonomikos ir politikos dienraščiui „Financial Times“, kurio tiražas siekia 600 tūkst. egzempliorių. „fDi“platinamas svarbiausiuose pasaulio ekonomikos ir investavimo forumuose: MIPIM, „World Economic Forum Annual meeting“, „Hanover Messe“, „Anual meeting of the World Bank Group and the IMF“ ir kitur.

Total
0
Dalinasi
Related Posts