Švenčių proga Vilnius skandina Kauną srutose?

Remigijus Šimašius šiandien rytą pranešė jog visą naktį bandyta užtaisyti smegduobę, bet vis dar teka nuotekos į Nerį ir taip dar liks iki Kalėdų.

Kaip jau skelbta, penktadienio vakarą savivaldybėje buvo skubiai sušaukta Ekstremaliųjų situacijų komisija, kuri mieste paskelbė ekstremaliąją padėtį.

Avarijos vietoje likviduojamos jos pasekmės. Įgriovoje susikaupusios nuotekos yra išsiurbiamos, vėliau į duobę pilamas gruntas. Įgriuvos gylis siekia apie 5-6 metrus, plotis – apie 7 m, ilgis – apie 10 metrų. Nutraukti vamzdžiai yra beveik 2 metrų gylyje. Gruntas pilamas, paskirstomas ir suslegiamas, kad būtų galima sujungti lūžusius vamzdžius. Tik sutvirtinus šį gruntą specialistai galės suremontuoti nutrauktus vamzdžius. Iki tol dalis šių nuotekų, nors ir apvalytos, neišvengiamai pateks į Neries upę, sakoma savivaldybė pranešime.

Avarijos likvidavimo darbai atliekami pasitelkus mieste turimus išteklius, aktyviai dirbant savivaldybės kontroliuojamoms įmonėms “Vilniaus vandenys” ir “Grinda”.

Penktadienio vakarą devyni sunkiasvoriai savivarčiai vežė gruntą į avarijos vietą. Specialistai šioje vietoje dirbo visą naktį. Policija buvo paprašyta užtikrinti saugų greitą judėjimą sunkiasvoriam transportui nuo Gariūnų iki avarijos vietos.

Ekstremalios situacijų valdymo komisija paskyrė ekstremalios situacijos operacijų vadovu Miesto ūkio ir transporto departamento direktorių Virginijų Paužą, kuris vadovaus įgriuvos padarinių likvidavimui. Gelbėjimo darbų vadovu paskirtas “Vilniaus vandenų” avarijų šalinimo skyriaus vadovas Darius Urbonavičius.

Pagal ekstremalios situacijos likvidavimo planą savivaldybėje veiks operacijų centras, kurio vadovė – Saugaus miesto departamento vadovė Raimonda Jasponienė.

Žirmūnų, Jeruzalės, Baltupių ir Antakalnio rajonų gyventojai prašomi kiek įmanoma sumažinti vandens vartojimą ir nuotekas, kol avarija bus likviduota.

Dėl “Barclays” pastato saugumo įvertinimo komisija nusprendė kreiptis į Statybos inspekciją ir į pastato valdytoją UAB “Upės projektai”, kad ekspertai įvertintų pastato būklę ir ar jame gali dirbti žmonės.

Komisija aptarė ir su komunalinių paslaugų tiekėjais įvertino avarijos įtaką visų miesto komunikacijų būklei – elektros, šilumos ir dujų tiekimas užtikrintas.

Total
0
Dalinasi
Related Posts