#UžSaugiąLietuvą Sunkumus išgyvenančioms moterims – įkvėpimo ir motyvacijos dovana

„Už saugią Lietuvą“ ambasadorius, reabilitacijos centro – bendruomenės „Aš esu“ vadovas kunigas Kęstutis Dvareckas įsitikinęs: „Žmonės dažnai pasiduoda bejėgystei – laukia, kol kiti ką nors padarys ar aplinka pasikeis, o patys tiesiog nuleidžia rankas. Mes visi kartais akcentuojame trūkumus ar iš pirmo žvilgsnio neįveikiamas kliūtis. Tačiau pamirštame, kad turime tikėti savimi. Kartais tam reikia nedidelės pagalbos“. Jo manymu, ne tik neįgaliesiems, bet ir sveikiesiems dažnai reikia įkvėpimo, padrąsinimo, gero pavyzdžio.

Tokiu pavyzdžiu gali tapti viena iš kampanijos gerųjų iniciatyvų – jau šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksianti motyvacijos konferencija „No Limits“, kurioje dalyvaus ir milijonus žmonių įkvėpęs neįgalus Nikas Vujičičius.

„Už saugią Lietuvą“ ambasadorė Daiva Žeimytė, moderuosianti šį renginį, ėmėsi iniciatyvos, kad į konferenciją galėtų atvažiuoti tos moterys, kurios savo gyvenime susiduria su tikrai dideliais sunkumais ir joms ypač trūksta įkvepiančio pavyzdžio. Žurnalistės pastangomis organizuota kelionė ir padovanoti bilietai Kauno rajono ir Vilniaus krizių centrų globojamoms moterims, Tulpiakiemio (Ukmergės r.) vaikų dienos centro įkūrėjai ir socialinei darbuotojai, miestelio mamoms.

„Motyvacija yra labai stiprus dalykas. Kartais užtenka vienos knygos ar vieno žmogaus istorijos, kad suprastum, jog nieko nėra neįmanomo. Labai noriu, kad moterys, kurios dalyvaus šioje konferencijoje, iš jos grįžtų kitokios – laisvesnės, laimingesnės ir labiau pasitikinčios savimi. Labai noriu, kad tos moterys, kad ir kokia sunki jų kasdienybė, būtų stiprios ir išliktų savimi. Nors nepažįstu tų moterų, tačiau žinau, kad jos nuostabios, ir labai myliu jas. Man pačiai didelė garbė suteikti joms galimybę paklausyti tokių žmonių kaip N. Vujičičius“, – sako D. Žeimytė.

Total
0
Dalinasi