Ar žinojai, kad antiperspirantų naudojimas kenksmingas sveikatai?

Greičiausiai nė nesusimąstai, kas rašoma tavo pamėgto dezodoranto etiketėje. Darai didelę klaidą! Daugelio sudėtyje yra komponentų, kurie ypač kenkia organizmui.

Pirmiausia reikėtų išsiaiškinti, kuo skiriasi dezodorantai ir antiperspirantai. Abi priemonės skirtos naikinti nemaloniam kūno kvapui, tačiau jos veikia skirtingai. Dezodorantų paskirtis – naikinti bakterijas, atsirandančias prakaitavimo metu, o antiperspirantų – apskritai užkirsti kelią prakaitavimui. Kadangi prakaitavimas yra natūralus kūno temperatūrą reguliuojantis procesas, dažnas jo blokavimas kenkia organizmui. Prakaitavimo metu tam tikrose vietose atsiranda bakterijos, kurios žūdamos sukelia nosį riečiantį kvapą. Šiuo atveju dezodorantas kai kuriems ne visuomet padeda. Nors nemalonus kvapas ir dingsta, pažastys vistiek drėksta, todėl renkamasis prakaitą blokuojantis antiperspirantas. Deja, dažnas antiperspirantų naudojimas gali būti pavojingas.

Ar kada skyrei laiko perbėgti akimis, kas rašoma tavo antiperspiranto etiketėje. Jei pastebėjai, kad jo sudėtyje yra aliuminio druskų, verčiau rinkis kitą. Aliuminio druskos dažnai naudojamos antiperspirantuose, nes būtent jos užkemša odos poras ir prakaitavimo nelieka. Aliuminio keliamas pavojus – sutrikusi nervų sistema ir skydliaukės veikla. Taip pat šios druskos išlaisvina aliuminio jonus, kurie ardo smegenų ląsteles. Ilgai naudodama antiperspirantą su aliuminio druskomis gali pastebėti odos pokyčius pažastyse: gali sukietėti, ištinti, sudirgti. Beje, aliuminio perteklius organizme yra viena Alzhaimerio ligos priežasčių!

Taigi, aliuminio druskų turinčiais antiperspirantais piktnaudžiauti nereikėtų. Žinoma, jei prakaituoji gausiai ir tavęs laukia svarbus susitikimas – toks antiperspirantas padės, bet geriau suktis be jo. Šiandien rasi higienos prekių, kurios gaminamos be pavojingųjų aliuminio druskų. Jos itin veiksmingos ir kur kas saugesnės, tinka jautresnei odai. Dezodorantai ir antiperspirantai be aliuminio druskų padės išvengti ne tik nemalonaus kvapo, prakaitavimo, bet ir netrikdys organizmo procesų. Taip pat gali išbandyti prakaitą sugeriančius padelius, kurie apsaugos nuo pažastyse atsirandančių dėmių.

Total
0
Dalinasi
Related Posts