Šaltiniai: antradienį tikimasi ES sprendimo dėl galimų baudų „Apple“

Antradienį Europos Sąjunga turėtų paskelbti savo sprendimą dėl galimų baudų amerikiečių technologijų milžinei „Apple“ dėl preferencinių mokestinių sąlygų, kurios jai buvo sukurtos Airijoje, teigia šaltiniai.

Jau ne vieną savaitę sklando kalbos, kad konkurenciją Bendrijoje prižiūrinti Europos Komisija gali minėtai amerikiečių bendrovei skirti nemažą baudą už mokestinius susitarimus su Airijos valdžia.

Vienas gerai informuotas, tačiau savo tapatybės neorėjęs atskleisti šaltinis agentūrai AFP sakė, kad sprendimo laukiama antradienį. Kitas šaltinis taip pat paminėjo šiandieną.

Remiantis Europos Sąjungos taisyklėmis, kurios valstybės mokestinę pagalbą laiko neteisėtą, tokios pagalbos sulaukusioms bendrovėms gali būti nurodyti susimokėti mokesčius.

EK ir „Apple“ kalbų apie artėjantį sprendimą nekomentuoja.

„Apple“ vadovas Timas Cookas rugpjūčio 13 d. laikraštyje „The Washington Post“ išspausdintame interviu sakė besitikės „sąžiningo šio klausimo nagrinėjimo“.

„Jeigu to nebus, mes, žinoma, sprendimą skųsime“, – sakė jis.

Jungtinės Valstijos trečiadienį perspėjo Europos Komisiją dėl jos priemonių kovai su mokesčių vengimų, kurių EK imasi prieš JAV technologijų milžinę “Apple” ir kitas tarptautines kompanijas. Vašingtonas apkaltino Briuselį vienašališkumu ir savo įgaliojimų viršijimu.

JAV iždo departamentas pranešė, kad EK tyrimas dėl tariamų lengvatinių mokestinių sąlygų, kurias tam tikros ES šalys taiko bendrovėms “Apple”, “Amazon”, “Starbucks” ir “Fiat Chrysler”, “kenkia tarptautinei mokesčių sistemai”.

JAV iždo departamento atstovė taip pat nekomentavo pranešimų apie galimą sprendimo dėl „Apple“ paskelbimą antradienį.

Total
0
Dalinasi
Related Posts