2017 Europos krepšinio čempionato favoritai ir įžvalgos.

Šiuo metu 24 rinktinės ruošiasi finaliniam etapui Izraelyje ,Suomijoje, Turkijoje, Rumunijoje. Daug eksperimentų, tausojami pagrindiniai žaidėjai, nemažai netikėtų rezultatų, traumų, kurių numatyti neįmanoma. Todėl bus rinktinių su stipriu nukraujavimu ir sumenkusiomis galimybėmis kautis dėl medalių.

    Ekspertai kaip visada pagrindiniais pretendentais į taurę įvardina Ispanijos, Serbijos, Lietuvos krepšinio rinktines, tačiau stebint pasirengimo kovas manau šias gretas gali papildyti graikai, slovėnai, kroatai, italai, netgi gruzinai.
         Lietuvos rinktinei dar stinga tarpusavio komunikacijos, darnios gynybos, taiklumo. Kalnietis, Valančiūnas, Kuzminskas manau savo energija, pasiaukojimu temps jaunimą link pergalių, jeigu bus laisvas žaidimas, gera rotacija privalome keliauti iki pusfinalio. Lengva nebus…
        Italija kasmet stiprėja, turi ryškius vidurio puolėjus, snaiperius. Belinelli, Datome vedami jie pajėgūs šiai dienai pasiekti daug.
       Gruzija surinkusi ryškius asus kaip Pachulia, Shengelia, Markoišvilis neslepia ambicijų kautis pagaliau dėl medalio, nes stipri priekinė linija, greitis, kūno sudėjimas leidžia demonstruoti kietą – fiziniu kontaktu paremtą krepšinį.
         Ukraina neteko Fesenkos, Jatero, žaidėjai nedominuoja žemyno klubuose, tad grupės etapas jiems ir bus pirminiu barjeru manau.
       Latvija visada garsi įžaidėjais, snaiperiais, tačiau finiše pritrūksta susikaupimo, jėgų, manau per daug dar tikimasi iš Nba aso Porzingio, kuriam irgi būna deja juodųjų dienų.
  Lenkija kovinga, taikli, tačiau Kuligas vienas ekipos neištrauks, atkrentamojoje stadijoje tikėtis sekmės bus sunku.
    Graikija su Atetonkoumpo demonstruoja solidų puolimą, subalansuotus derinius, jeigu ne traumos, ši rinktinė laisvai gali nukeliauti iki apdovanojimų pakylos.
   Kroatija 22 metus neiškovoja jokio medalio, tad dabar vadovausis motyvu, arba dabar, arba niekados ir turint universalųjį Saričių, Simoną, Bogdanovičių gali mesti iššūkius net ir tituluotiems ispanams.
 Slovėnija verta 1 medalio, tad Dragic, Doncic darys viską, kad taip įvyktų. Ispanai savo mauro darbą atliks puikiai, juolab, kad po čempionato greičiausiai karjerą baigs Navarro, Pau Gasol.Serbija su Teodosiciumi visada bus pike ir net nereikia abejoti, kad sieks tik aukso. Prancūzija neturi Parkerio, Batumo, Goberto, bet esama sudėtimi, taiklumu, gynyba gali keliauti iki pusfinalio nesunkiai. Suomiai kovingi, bet jau nemažai veteranų ir vargu ar nepritrūks kvapo lemiamoms kovoms, rusai tik dabar pradėjo kilti iš dugno ir manau reikia laiko iki pasieks optimalų lygį, vokiečiai su keletu žymesnių žaidėjų vargu ar gali nugalėti lietuvius, serbus? Rumunai neturi rimtų atletų, pasirengimo etape mušami sausai. Čekai irgi tikėtis su Satoransky stebuklų neturėtų, vengrai irgi rodo kukloką lygį, turkų galybė taip pat praeityje, islandai – tik formavimosi kaip rinktinės stadijoje, anglai truputį įneš sumaišties, kaip ir belgai, žydai, juodkalniečiai su Vuicevic gal pergalę ir iškovos?  

Total
0
Dalinasi
Related Posts