Išbandys dar pigesnį raketų kėlimo būdą, nei naudoja SpaceX

Štai viena kompanija, Leo Aerospace, planuoja nedideles raketas ir jose gabenamus nedidelius palydovus kelti ne nuo Žemės paviršiaus, bet iš balionio, pakylančio į 18 km aukštį. Tokiame aukštyje balionas yra virš 95% Žemės atmosferos, taigi raketai pakilti būtų daug lengviau.

Pati idėja nėra nauja – ją dar praeito amžiaus šeštame dešimtmetyje išbandė JAV karinės oro pajėgos, tačiau tada tokia technologija buvo neefektyvi.

Dabar, kai naudingi palydovai gali būti labai maži, o juos iškeliančios raketos irgi neprivalo būti labai didelės, balionai tampa vis patrauklesne pakėlimo platforma.

Kompanija planuoja, kad balionai bus tinkami būtent mikropalydovų – kubiukų (CubeSat) ir panašių objektų pakėlimui. Šiuo metu mikropalydovai yra keliami kartu su kitomis misijomis, taigi yra nuo jų priklausomi. Kėlimas balionais suteiktų galimybę mikropalydovus iškelti dažniau ir greičiau.

Kompanijos atstovai teigia, kad pirmuosius bandomuosius skrydžius planuoja 2020 metais, o užsakymus vykdyti pradės 2022-aisiais.

Total
0
Dalinasi
Related Posts