Kaip pasigreitinti jūsų interneto greitį su 1.1.1.1 DNS paslauga, kuri taip pat garantuoja saugų naršymą

„Cloudflare”, gerai žinoma interneto veikimo ir saugumo kompanija, paskelbė apie greičiausią ir į asmeninį saugumą nukreiptą saugią DNS paslaugą pasaulyje 1.1.1.1, kuri ne tik pagreitina jūsų interneto ryšį, bet taip pat apsunkina interneto paslaugų teikėjams stebėti jūsų žiniatinklio istoriją.

Domenų vardų sistemos (DNS) serveris yra esminė interneto dalis, kuris verčia  žmonių įvedamus interneto adresus, į jų faktinę vietą internete, vadinamus IP adresais. Pavyzdžiui, kai bandote atidaryti svetainę, sakykime technologijos.lt, jūsų DNS ieškos IP adreso, susieto su šiuo domeno vardu ir įkels svetainę.

Kadangi ISP (interneto tiekėjų) teikiamos numatytosios DNS paslaugos dažnai yra lėtos ir nesaugios, dauguma žmonių pasikliauja alternatyviais DNS teikėjais, pvz., OpenDNS (208.67.222.222), Comodo DNS (8.26.56.26) ir “Google” (8.8.8.8), kad pagreitėtų jų internetas.

Tačiau jei naudosite “Cloudflare” naują 1.1.1.1 DNS paslaugą, jūsų kompiuteris,  išmanusis telefonas, planšetinis kompiuteris pradės spręsti domenų vardus sparčiu greičiu per 14,8 milisekundes – tai yra jis daugiau kaip 28% greitesnis nei kiti, pvz., OpenDNS (20,6 ms) ir “Google” ( 34,7 ms).

Net jei apsilankote tinklalapiuose per HTTPS, DNS užregistruos kiekvieną apsilankytą svetainę, todėl jūsų interneto paslaugų teikėjas arba trečiosios šalies DNS paslaugos sužinos apie viską, ką jūs darysite internete. „Tai reiškia, kad pagal nutylėjimą jūsų IPT, kiekvienas Wifi tinklas prie kurio jungiatės ir jūsų mobiliojo ryšio tinklo teikėjas turi sąrašą kiekvienos svetainės, kurią lankėte naudodami juos”, – teigia kompanija.

Tačiau “Cloudflare” pakeitė šį žaidimą naudodamas naują nemokamą DNS paslaugą, kuri, jo nuomone, bus „sparčiausia interneto privatumas-svarbiausia vartotojo DNS paslauga”, stengiantis užkirsti kelią interneto paslaugų teikėjams lengvai stebėti jūsų žiniatinklio naršymo istoriją.

“Cloudflare” viešosios DNS serveris 1.1.1.1 ir 1.0.0.1 (kaip alternatyvus DNS serveris) palaiko tiek DNS-over-TLS, tiek DNS-over-HTTPS, kad užtikrintų maksimalų privatumą.

Bendrovė taip pat pažadėjo ne parduoti naudotojų duomenis, o per 24 valandas ištrinti visus DNS užklausų žurnalus. Ji taip pat dirba su auditoriais KPMG, kad išnagrinėtų savo sistemas ir garantuotų, kad iš tikrųjų jūsų duomenys nerenkami.

Paprasčiausias būdas , tai pasikeisti DNS serverio IP adresus savo maršrutizatoriuje, tada visi įrenginiai , kurie jungsis prie mašrutizatoriaus naudos šiuos DNS serverius. Jei jungiastės kaškur kitur prie interneto, galima kiekvienam įrenginiui atskirai nurodyti, kad naudotų šiuos DNS serverius.

Total
0
Dalinasi
Related Posts