Ar pasaulis kraustosi iš proto? Bitcoin vertė kirto $7200 ribą.

Bitcoin kaina šią naktį kirto $7000 ribą ir kaitina kraują visame pasaulyje. Net ir didžiausi optimistai ar techninės grafikų analizės negalėjo prognozuoti tokio greito Bitcoin vertės augimo. Dar prieš savaitę (spalio 25 d.) Bitcoin kaina buvo apie $5400, o lapkričio 2 d. pasiekė net $7200. Daugelis svarsto kas vyksta ir kodėl Bitcoin kaina taip sparčiai kyla.

Pagrindinė priežastis kodėl kyla Bitcoin kaina pastarąją savaitę, o dar daugiau pastarosiomis dienomis yra ta, kad dvi didžiausios pasaulyje keityklos CME ir Cboe pranešė apie Bitcoin prekybą ateities sandoriais. Tai reiškia, kad Bitcoin likvidumas išaugs dar labiau ir tikėtina, kad Wall street kostiumuotieji, kurie dar neprisijungė prie Bitcoin spekuliavimo – prisijungs. Šiuo metu nuotaikos dėl Bitcoin yra pakilios, visi skaičiuoja pelnus, nėra nė vieno asmens, kuris pirko ir laikė Bitcoin, kuris neuždirbtų, kadangi Bitcoin kaina dar nebuvo pasiekusi tokių aukštumų.

Bitcoin prekyba ateities sandoriais (futures)

Ateities sandorių principas yra toks, dvi šalys susitaria keistis tam tikru turtu už nustatytą kainą ateityje. Šiuo metu ateities sandoriais CME ir Cboe prekiauja nuo naftos iki kukurūzų. Ateities sandoriai veikia taip, pavyzdžiui, investuotojas perka naftą, tikėdamasis, kad naftos kaina šoks į viršų po tam tikro laikotarpio. Tarkime, kad naftos kaina šiuo metu yra $50 ir investuotojas mano, kad kaina po nustatyto laikotarpio pakils iki $55, tad jeigu kaina kaip tikimasi pakilo ir siekia $60, tuomet kai nustatytas terminas sueina, investuotojas gauna $5 dolerių uždarbį.

Lygiai taip pat bus ir su Bitcoin ateities sandoriais ir realiai investuotojas nebūtinai privalės turėti savo Bitcoin piniginę ir fiziškai laikyti Bitcoinus, kad iš to uždirbti. Jis galės pirkti tik ateities sandorį, kurio dėka uždirbamas arba ne pelnas.

Bill Gates: „Niekas negali sustabdyti Bitcoin” ir Roger Ver (vienas Bitcoin pradininkų, vėliau atsiskyręs į Bitcoin cash) apie Bitcoin:

 

Bitcoin kainos pokyčiai nuo 2017 metų gegužės mėnesio:

  • Gegužės 1 d., Bitcoin kaina $1383
  • Birželio 1 d., Bitcoin kaina $2309
  • Liepos 1 d., Bitcoin kaina $2509
  • Rugpūčio 1 d., Bitcoin kaina $2882
  • Rugsėjo 1 d., Bitcoin kaina $4879
  • Spalio 1 d., Bitcoin kaina $4352
  • Lapkričio 2 d., Bitcoin kaina $7000

Bitcoin kaina, rekordas

Bitcoin kaina lapkričio 2 d.

Ar pirkti ar nepirkti Bitcoin?

Neskatiname nei pirkti nei nepirkti. Mes tiesiog norime atkreipti dėmesį į pačią technologiją ir padarytą didžiulę įtaką finansų sistemai. Kol bankininkai sako, kad tai yra burbulas, tas burbulas kažkokiu būdu sėkmingai kyla. Žinoma, yra tikimybė, kad visas šis kainos kilimas yra tik manipuliacija rinka ir tikslas susprogdinti labai didelį pinigą iš nieko ir susižerti krūva pinigų. BET atkreipkite dėmesį, kad be technologijų, mūsų šių dienų pasaulis neįmanomas. Prisiminkime kas buvo, kai atsirado internetas, elektroninis paštas, internetinė prekyba. Tuo metu atrodė, kad nepatikima, neįsitvirtins, bet šiuo metu be šių dalykų gyvenimas yra neįmanomas. Kad ir kaip bebūtų domėkitės, bandykite ir ženkite su technologijomis. Visada įvertinkite savo galimybes investuoti.

Kur nusipirkti Bitcoin?

Lietuviai Bitcoin gali nusipirkti lietuviškose arba Europoje veikiančiose keityklose. Lietuviškos Bitcoin keityklos yra: Bitmarket.lt, Spectrocoin, Coingate. Tarptautinės populiariausios Bitcoin ir kitų kriptovaliutų keityklos tarp lietuvių yra: Kraken, Bittrex, Bitfinex, Poloniex. Jeigu pirksite didesnę sumą kriptovaliutos, labai rekomenduojame įsigyti hardware piniginę, kurioje galėsite laikyti savo kriptovaliutą. Rinkitės tik didžiausias ir patikrintas kriptovaliutų keityklas.

Bitcoin valiutos kursas: https://bitcoin.ctl.lt


Autorius: Steponas Jurelė

Visą straipsnį skaitykite čia

Total
0
Dalinasi
Related Posts