2019 metais gali prasidėti nauja kosmonautikos era: Blue Origin turi gerų naujienų visiems, kas savo akimis norėtų pamatyti kosmosą.

Norėtumėte į kosmosą? Na, tai kraukitės lagaminus, nes privati Blue Origin kompanija teigia, kad bus pasirengusi skraidinti kosmoso turistus jau 2019 metų balandį.

Tokį grafiką atskleidė Bobas Smithas, Blue Origin direktorius, kalbėdamas Nacionalinei kosmoso tarybai Virdžinijoje.

Jis sakė, kad „Per kitus 18 mėnesių planuojame iškelti žmones į kosmosą,“ pranešė CNN. „Tai nebus astronautai… tai bus eiliniai piliečiai.

Blue Origin iš pradžių planavo ankstesnę paleidimo datą, 2018 metais, o bandomuosius skrydžius 2017-ais, tad šiek tiek nuo grafiko atsiliekama. Jei Elonas Muskas laikysis savo planų, pirmiau už Blue Origin žmones gali iškelti SpaceX, kuri tikisi du turistus į kelionę apie Mėnulį iškelti iki 2018-ųjų pabaigos.

Prieš pradėdama skraidinti eilinius žmones, Blue Origin kitais metais turėtų atlikti kelis skrydžius s pilotais ir inžinieriais. Žmonės bus skraidinami daugkartinio naudojimo New Shepard raketa, kuri penkis kartus sėkmingai nuskrido į kosmosą nepilotuojama.

Skrydžiai bus suborbitiniai, iš esmės, bus pakylama ir iš karto nusileidžiama žemyn. Raketos viršuje bus keleivių kapsulė, kuri kosmose atsiskirs nuo raketos. Tada kapsulė nusileis parašiutu, o raketa nutūps ant žemės, panaudodama variklį.

Šie skrydžiai truks apie 11 minučių, bet jų kaina dar nežinoma. Jeigu jie bus sėkmingi, tai bus stiprus smūgis tokioms kompanijoms, kaip Virgin Galactic, kurios daug metų bandė pradėti kosmoso turizmą, bet vis atidėliodavo. Virgin Galactic bilietas kainuoja $250 000.

Blue Origin turi ir didesnių planų. Kompanija kuria New Glenn raketą, kuria nori iškelti žmones į tikrą orbitą. Paskui planuose yra „New Armstrong“, apie kurį kol kas nieko nežinoma. Tačiau sprendžiant iš pavadinimo, tai turėtų būti kažkaip susiję su Mėnuliu.

Ar iš tiesų 2019 metais bus bent jau dvi kompanijos, kurios kels turistus į kosmosą? Nežinia. Tušti pažadai nėra nematytas neregėtas dalykas. Tikėkimės, šį kartą taip nenutiks.

Total
0
Dalinasi
Related Posts