JK Iždo kancleris Ph. Hammondas: mokesčių mokėtojų pinigai nebus eikvojami „Brexit“ be jokios sutarties.

Jungtinės Karalystės (JK) Iždo kancleris Philipas Hammondas pareiškė, jog mokesčių mokėtojų pinigai neturėtų būti eikvojami šalies pasitraukimui iš Europos Sąjungos (ES) be jokios sutarties. Naujausias Ph. Hamondo pareiškimas buvo viešai išsakytas po to, kai šalies premjerė Theresa May paskelbė, jog šalies gyventojai privalo ruoštis tikėtinam JK pasitraukimui iš ES be jokios „Brexit“ sutarties.

Pasak Iždo kanclerio, JK yra pasiruošusi visiems galimiems „Brexit“ scenarijams, tačiau pasitraukimo iš ES be sutarties atveju, mokesčių mokėtojų pinigai bus naudojami tik būtiniausiu atveju. Ph. Hammondas pripažino, jog geriausias stimulas šalies ekonomikai – užtikrintumas, kurį galima pasiekti JK susitarus su ES dėl ilgalaikių ateities santykių.

JK vyriausybė valstybinėms institucijoms papildomai skyrė 412 milijonų svarų, kurie per artimiausius ketverius metus bus panaudoti „Brexit“ reikmėms.

Vyriausybinių šaltinių teigimu, JK vyriausybė Iždo kanclerio pareiškimo dėl lėšų panaudojimo nevertina rimtai, o Ph. Hammondo pozicija atspindi tik Finansų ministerijos nuogąstavimus dėl būsimo biudžeto formavimo, kuris bus paviešintas kitą mėnesį.

Radijo stoties LBC eteryje JK premjerė Th. May, kuri praėjusiais metais vykusio referendumo metu balsavo prieš „Brexit“, buvo klausiama, ar ji pakeistų savo nuomonę, jei „Brexit“ referendumas įvyktų antrą kartą. Pasak premjerės, praėjusiais metais ji balsavo prieš „Brexit“, nes manė, jog taip yra geriau, tačiau dabar ji tiesiog vykdo tautos valią, o antrojo „Brexit“ referendumo nebebus. Politikos apžvalgininkų teigimu, premjerės komentarai sustiprino abejones, ar ji gali tinkamai įgyvendinti „Brexit“ procesą, o buvęs Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Nigel Farage paklausė, kaip Th. May gali derėtis dėl „Brexit“, jei ji netiki šalies išstojimu iš ES?

Total
0
Dalinasi
Related Posts